ZUMVU

serkan

  • İstanbul
  • İstanbul
Added on 02 July 2019

Hayal sohbet odaları

02 July 2019

Sohbet Edilen Kişinin İletişimimi Kesmesi 

 

            Hoşnut olunan bir kavramdır. İnsan sohbet ederken onu zamanımızı duymaktadır. Yalnızlığı yedi biri olunsa da zaman zaman derdini anlatmaya, içini dökmeye ihtiyacınız duyulmaktadır. Sohbet  etmek bilgi birikimini de hedef. Konuştukça farklı şeyler öğreniliyor ve yönlendiriliyoruz. Sohbet onu cinsinden yapabilirsiniz. Sohbet etmek nasıl yapılır. Çünkü maalesef herkesle iletişim  kurulmuyor. Sohbet edilen kişi iyi bir dinleyici. Ancak bazı insanlar var ki çok çok güzel sohbet edebilirsiniz.

 

            Bu da karşı tarafta "" acaba yanlış bir şey mi yaptım? " algısı açılıyor. İletişimin birden kesilmesi hatalı bir davranıştır. Karşıdakilerden kötü bir hissetmesine neden olacağım. Eğer ortada yanlış bir şey varsa bu durum karşı tarafla konuşulmalıdır. Eğer hala uyarı almasına rağmen aynı davranışa devam etmek o zaman kırmadan iletişim kesilebilir. Karşı cinsten konuşan kelimeler için de. Bir şeye alınıp ya da kırılabilir hiçbir şey söylemeden karşı tarafın anasını beklemek de yanlıştır. Çünkü kendinde çok fazla hata arayabilir ve tüm suçu kendinde görecektir.

 

 Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi'ndeler Nelerdir?

 

            Sohbet etmek lazım iki tane iyi bir dinleyici olması lazım. Çünkü hep bir tarafın konuşması olacakimi zedeleyecektir. Konuşulanlar doğru anlaşılıp analiz edildi. Çünkü konuya yanlış yorumlar yapmak hoş karşılanmayacaktır. Karşı tarafın kesinlikle kesinlikle söz kesilmemelidir. Sohbet yapabilir yapmayı en saygısız davranış söz kesmesini. Sohbet edilir göz teması kurmak da iyi bir sohbetin temelini atacaktır. Çünkü bu karşı tarafın dikkatlice dinlediğini gösteriyor.

 

 Çocuklarla Nasıl Sohbet Edilir?

 

            Çocuklar küçük resimler çok hassas ve duygusal yapıdasınız. Onlarla konuşmak yetişkinle konuşmaktan belki de daha zordur. Ancak konuşulacak konulara da dikkat edin. Mesela biyolojik okulda kimlerle arkadaşlık yaptığını söyledi. Eğer ortada önemli bir sorun varsa konulara bölüp konuşabilir. Daha çok başında hislerine önem verilmelidir. Kişiyle iletişim kurmak istenirse bunu dile getirdi kesilmemeli ve dikkatle dinlenildi.


Sohbet Ederken Garip Davranışlar

            Sohbet etmek için bir iletişim içerir. Bazen yapılan garip davranışlar sohbet edilir soğukluk oluşumu ve dikkatinizin dağlanması neden olabilmektedir.

 

 Sohbet Ederken Yapılmıyorsa Garip Davranışlar

 

 1.Telefon İle İlgilenmek

 

            İletişimimi güçlü tutmak için sohbet edebilirsiniz insanı ne kadar tanıdığınıza dikkat etmelisiniz. Yakın bir arkadaşınızla elinizdeki telefon kurcalarken bile sohbet edelim ama bu yeni tanıştığınız kişi için garip bir davranış olabilmektedir.

 

 2.Konu Dışına Çıkmak

 

            Sohbet  etmek ortak bir konu konuşulmaktadır. Sohbet odaları bu ortak konuya dönerken bir anda başka bir konuya geçmek hem karşıdaki kişide kişide insanide umursanmıyor hissi uyandırabilir hem de sohbetin karışını bozabilir.

 

 3.Gözlerini Kaçırmak

 

            Sohbet etmek karşıdaki ile göz kontağı kurmak sanal iletişim kurmanın büyük boyutluluğunu içerir. Fakat sohbet etmek, kaçırmak, sohbet etmek, bozabilir ve karşıdaki kişide çalışmak, şüphe yapabilirbilir.

 

 4.Aşırı Temasta Bulunmak

 

            Sohbet odak hafif temasta bulunmak hem karşıdakinin boyutu odaklanmasını hem de sohbetin genişletiyor. Ancak aşırı temasta bulunmak, karşıdakini itip kakarak konuşmak sohbette yapılıyor garip davranışlardandır.

 

 5.Çok Fazla Jest Ve Mimik Kullanmak

 

            Jest ve mimikler sohbetin yapı taşlarını gösteriyor. Baş, el, kol, ayak ve bedenin duruşu ile verilen mesajlar jest olarak tanımlanır. Mimik ise onun ve düşüncelerimizin yüzünü belirleyici kımıldanışları, hareketleridir. Çok fazla beden hareketi yani jest ve yüz hareketi yani mimik kullanımı sohbet hareketi dikkat dağılmaya neden olabilmektedir. Jest ve mimiklerde yeterli dengeyi bulmak sohbeti etkili kılıyor.

 

 6.Kendi Kendine Konuşmak

 

            Sohbet özgürlüğü Biraz sessizlik sohbet eden bilgisayarda dinlendirebilir. Bu gibi dillerde kendi kendine özgü biri çok garip görünebilir.

 

 7.Sesli Düşünmek

 

            Karşılıklı sohbet için bir yandan de onları dinleyerek bir yandan içimizde yorumlarz ve karşıdaki kişi konuşmasını bitirince kafamızdaki düşünceleri ona iletiriz. Peki karşıdaki konuşmamız biz de aynı anda sesli konuşak?

 

 Etkili Bir Sohbet İçin Gerekli Olan Nedir?

 

            Etkili bir sohbet için gerekli olan şeyler gerçekten oldukça basittir. Karşımızdaki kişiyi çok iyi yapabilir, nasıl dinlediğimizi çok iyi incelemek, karşımızdaki şeyler duygu ve düşüncelerine önem vermek ve empati yapmak.


loader
View More